Elk sieraad wordt handgemaakt in ons atelier in Eindhoven. Om die reden kan het materiaal wat wordt gebruikt voor elk sieraad aangepast worden naar jouw persoonlijke smaak. Stuur ons gerust een mailtje met het sieraad dat je wilt bestellen en het materiaal waarin je deze graag gemaakt wilt hebben. We werken met messing, 925. zilver en (14 karaat – of hoger) geel-, rosé of witgoud. Op deze pagina leggen we je uit hoe je je sieraden perfect kunt onderhouden, kunt schoonmaken én voor langere tijd mooi kunt houden. Klik hier voor ons onderhoud pakket.

bobini roots - Brass Collection

Brass

Messing heeft een prachtige, diep gouden kleur, maar kan na enige tijd wat donkerder worden. Hierdoor krijgt elk sieraad een eigen unieke en authentieke look en feel. Messing behoudt wel altijd de gouden kleur en verkleurt niet, er gaat ook geen laagje materiaal af of iets degelijks. Met ons poetsdoekje of home polish kit kun je het materiaal eenvoudig oppoetsen als je deze weer iets meer wil laten glimmen. De sieraden kunnen eventueel ook opgepoetst worden met een zacht (tanden)borsteltje, warm water en wat zeep. Daarna goed drogen met een zachte doek! Pas op dat je geen heet/kokend water gebruikt, daar de edelstenen – wanneer in het sieraad verwerkt – hierdoor kunnen breken. Om andere soort vlekjes te vermijden, raden we je aan contact met parfum, bodylotion en dergelijke te vermijden, en om de sieraden in de originele, lucht dichte Bobini Roots verpakking op te bergen wanneer de sieraden voor langere tijd niet gedragen worden. Hoe meer je je sieraden draagt, hoe mooier de sieraden blijven; daar je sieraden door bijvoorbeeld handen wassen en/of douchen automatisch gepoetst worden.  

Ten slotte kan messing, afhankelijk van de zuurtegraad van je huid, bij sommigen ietwat groenig afgeven op de huid. Het komt vooral voor als de sieraden wat strakker zitten (bijvoorbeeld bij een ring), en meestal als het wat warmer is (en je dus lichtjes transpireert). Gelukkig is dit helemaal onschuldig. Als je je sieraden dagelijks draagt, verdwijnt dit op en duur vanzelf, omdat er door de vetten in je huid een laagje wordt gevormd aan de binnenkant van het sieraad.

Silver

Sommige van onze ontwerpen zijn gemaakt, of kunnen gemaakt worden, in 925. zilver. Zilver is een edelmetaal waar je weinig tot geen omkijken naar hebt, vooral wanneer je de sieraden gemaakt van dit materiaal regelmatig draagt. Als de sieraden langere tijd niet gedragen worden, zal het materiaal oxideren en krijgt het het bekende donkere laagje. Als je het zilver weer glanzend wil maken, kun je je sieraden schoonmaken/oppoetsen met ons poetsdoekje of de home polish kit. Als je je sieraden voor een langere periode niet draagt, zorg dan dat je deze opbergt in een luchtdichte verpakking.

bobini roots - Silver Collection
bobini roots - 14k Gold

14k gold

Goud is de meeste pure metaalsoort waar je dan ook geen omkijken naar zult hebben. Poets je sieraad van tijd tot tijd op met onze poetsdoek voor wat extra glans. Over het algemeen wordt voor onze fijne gouden sieraden collecties 14 karaat goud gebruikt, maar ook 18 karaat goud – of zelfs hoger – kunnen gezien worden als mogelijkheden. Verder is het naast geelgoud ook mogelijk om je sieraden in roségoud of witgoud te laten maken.