hoe weet je zeker dat je de goede ring maat aanschaft? de meest adequate manier is om je ringmaat eventjes op te laten meten bij een juwelier óf bij één van de verkooppunten van bobini roots. maar natuurlijk ben je niet altijd in de gelegenheid, of misschien wil je wel een ring cadeau doen. hieronder daarom een aantal manieren opgesomd:

 

  1. bestel hier een “ringmaat-meter” voor € 3.50 inclusief verzending. dit is een soort plastic meetlintje wat je vast kan zetten op de stand die voor jou het allergemakkelijkste zit, waarna je ook even kan testen of de ring makkelijk om en af is te schuiven. zit ‘ie perfect? dan lees je het cijfertje af wat wordt aangeduid, en geef je deze eventjes door in de order notitie van je bestelling.

  2. heb je een bestaande ring die prettig zit? leg deze dan op een liniaal, en lees het aantal millimeters van de binnenmaat(!), dus exclusief het materiaal, af. dit aantal millimeters geef je dan eventjes door in de order notitie. leuk om te weten; tel je 17 mm? dan heb je maat 17! makkelijk zat 🙂 let wel op! een halve millimeter is lastig te zien, maar het verschil tussen 17 en 17.5 rondom je vinger voel je duidelijk! mocht je dus twijfelen, stuur dan even een foto’tje mee. ringen kunnen over het algemeen wél iets groter worden gemaakt, maar kleiner (wanneer er een edelsteen in is verwerkt) is vaak niet mogelijk.

  3. de minst nauwkeurige methode is om je ringmaat op te meten met een meetlint of strookje papier wat je om je vinger doet. daar waar het papier of lint bij elkaar komt zet je een streepje, of lees je het aantal millimeters af. zorg dat je het lint of strookje niet te strak trekt, maar natuurlijk moet het geheel ook zeker niet te los aanvoelen. gezien de ring altijd íets groter kan worden gemaakt (en, in het geval van een zetting met edelsteen, niet kleiner); bij twijfel liever iets strakker  opmeten dan te los.

  4. wil je een als cadeautje geven en vind je het risico tóch net wat te groot? bestel dan gerust een gift card met het gewenste aankoop bedrag! geef het eventjes aan, en we doen er een gratis “ringmaat-meter” voor je bij.